De Hof van Axen is een centrum waar natuurgeneeswijze en natuurbeleving inspiratie zijn voor spirituele ontwikkeling.

Het is dan ook niet vreemd dat bij de verbouwing zo veel mogelijk ecologische materialen zijn gebruikt en dat er waar mogelijk gekozen is voor “groene” voorzieningen. Zo zijn er bijna overal warmtewanden, die met leem afgewerkt zijn.

In de grote centrale hal is er gekozen voor vloerverwarming in de natuurstenen vloer. De warmte wordt geleverd door een grote houtgestookte cv-kachel die ook in de centrale hal staat en binnenkort ook door zonnecollectoren. Dit maakt bij elkaar het leefklimaat heel prettig op de Hof. In de koudere tijden van het jaar brandt er ook in de huiskamer een houtkachel, niet alleen voor de heerlijke warmte, maar ook gewoon omdat het gezellig is.

Accomodatie Hof van Axen buiten

Accomodatie Hof van Axen tent

Hof als groepsaccommodatie en cursuscentrum

De Hof van Axen is een spiritueel centrum waar natuurgeneeswijze en natuurbeleving hoog in het vaandel staan.
Het is dan ook niet vreemd dat bij de verbouwing zo veel mogelijk ecologische materialen zijn gebruikt en dat er waar mogelijk gekozen is voor "groene" voorzieningen. Zo zijn er bijna overal warmtewanden, die met leem afgewerkt zijn.

In de grote centrale hal is er gekozen voor vloerverwarming in de natuurstenen vloer. De warmte wordt geleverd door een grote houtgestookte cv-kachel die ook in de centrale hal staat en sinds een aantal jaar ook door zonnecollectoren. Dit maakt bij elkaar het leefklimaat heel prettig op de Hof. In de koudere tijden van het jaar brandt er ook in de huiskamer een houtkachel, niet alleen voor de heerlijke warmte, maar ook gewoon omdat het gezellig is.

 

Hofkeuken

De keuken van de Hof van Axen is een belangrijke plek voor zijn bewoners. Jan en Sonja zijn liefhebbers van een kwalitatief goede en gezonde maaltijd en besteden daar veel tijd, liefde en aandacht aan. Ze verdiepen zich ook in de geneeskracht van voeding en diverse problemen, die men kan hebben door het eten van bepaalde dingen. De tuin van de Hof bevat een grote groentetuin waar, als het seizoen het toelaat, voor de eigen keuken wordt geteeld. Ook mensen met een bijzondere allergie kunnen heerlijk eten op de Hof!

 

 

De Tuin

Om de Hof heen ligt een grote bostuin grenzend aan een prachtige helder zandmeer, waarin je 's zomers heerlijk kunt zwemmen. We hebben inmiddels een groentetuin waar we (h)eerlijk uit kunnen pukken en eten. Er staat een tipi die te gebruken is voor speciale werkvormen en ook om in te overnachten. Regelmatig wordt er 's avonds een houtvuurtje opgestookt; de gelegenheid om eens lekker te mijmeren of verhalen te delen.

 

 

Zweethut

Op de Hof is een zweethut aanwezig en Jan is beschikbaar om een hut gieten. Een zweethut is speciale manier van jezelf reinigen op alle niveaus. Het is een oeroude ceremonie die we opnieuw aangereikt hebben gekregen van de Native Americans. Daar is het een nog levende tradities, ingebed in een cultuur die deze ceremonies zorgvuldig in leven heeft weten te houden. Op aanvraag is een zweethut altijd te organiseren, tijdens een verblijf of als een op zichzelf staande gebeurtenis.


 

Omgeving

De Hof van Axen ligt midden in het bos. Je kunt heerlijk zwemmen en wandelen in de directe omgeving. Direct aan de tuin grenst de Rietplas. Op loopafstand bevindt zich een prachtig stukje natuur, de Stobbenplas. Verder zijn er authentieke Drentse dorpen op wandelafstand, waar de tijd heeft stilgestaan, met indrukwekkende boerderijen.