De Hofkeuken

Het respect voor Moeder Aarde, dat bij alles op de Hof voorop staat, zie je ook terug in de manier waarop met het eten wordt omgegaan. In de Hofkeuken zwaait Jan de scepter, maar het echte werk wordt gedaan door een poule van zes 'chefs', ZZP-ers, die we beurtelings inzetten voor de groepen. Binnenkort zullen zij zich ook op deze plek gaan voorstellen. Waar we met elkaar voor staan is (h)eerlijk eten. Steeds vaker wordt ons om recepten gevraagd; daarom zijn we in 2014 begonnen om er per nieuwsbrief één prijs te geven. Hieronder de recepten die al geweest zijn.

Broccolitaart

Recepten

De Havermoutpap waarmee elke dag op de Hof begint; zelfs de meest notoire weigeraars om aan de havermout te gaan bezwijken op de Hof.

Het basisrecept van de eigengemaakte Humus die bij elke lunch op tafel staat.

De Amandel-Sinasappeltaart die glutenvrij gemaakt wordt.

Twee soorten pesto's die je kunt maken als er overvloed is aan zevenblad of munt; of maak je eigen pesto van een plant die bij jouw in overvloed aanwezig is.

Gevulde Groene Pompoentjes , waar je alle kanten mee op kunt voor wat de vulling betreft, om er een heerlijke 1-persoonshap mee te maken.

grapefruitsalade

Meekoken op de Hof?

Vaak wordt ons gevraagd of we ook kookworkshops (willen) geven. Daar vinden we de ruimte die we hebben niet geschikt voor, maar voor één of twee mensen, die graag van onze koks willen leren is altijd plek. Je draait dan mee in de keuken, terwijl de kok van alles uitlegd en toelicht over het eten dat bereid wordt. Dat begint al met het samen opstellen van het menu. Voor deze dagen vragen we een bijdrage van 35 euro.

Wil je blijven slapen, dan rekenen we de B&B-prijs, die ook 35 euro is. Dus wil je je manier van eten veranderen en voel je je geïnspireerd door de manier waarop we op de Hof het eten bereiden? Je bent van harte welkom om een dag of weekend mee te draaien in de Hofkeuken; breng ons op de hoogte van je interesse via hofvanaxen@gmail.com of geef een belletje (Jan-0651341083).

 

Braadslee