(H)eerlijk eten, bereid met passie.
Koken in verbinding met het voedsel en met de mensen voor wie je het bereid.

Het respect voor Moeder Aarde, dat bij alles op de Hof voorop staat, zie je ook terug in de manier waarop het eten wordt bereid.

 

Sleutelwoorden zijn:

  • Seizoensgebonden
  • Intentie - liefde voor het bereiden, de producten/ingredienten, de mensen
  • Intuitie - wat wil er ontstaan in het bereidingsproces
  • Inspiratie - creativiteit, het onderzoek, het experiment
  • Ingredienten - basisingredienten, zo veel mogelijk biologisch en dicht bij huis

Vegetarisch is de standaard, maar vis en vlees maken we ook graag en met veel liefde klaar, mits ze een mooi/blij leven hebben gehad

De zoektocht naar de juiste ingredienten is voor ons elke keer weer een .....spel, een uitdaging
Deze zoektocht start vaak in onze eigen moestuin, in het wild om ons heen, bij een lokale pluktuin etc
In onze directe omgeving zijn we altijd aan het rondkijken naar mensen die ons mooie producten kunnen leveren. Rawfood, vegetarisch, superfoods, koolhydratenarm, glutenvrij, ayurvedisch, oerdieet, ....., Weston Price, enz.enz.

Het zijn allemaal richtingen die in een keuken als de onzde langs komen, als stroming, als hype, ...wie zal het zeggen; voor ons is het leuk om er op in te gaan en mee te experimenteren, te onderzoeken wat we er mee kunnen, maar vooral ook om de gasten mee te voorzien van iets waar ze blij van worden.

We nemen overal kennis van en doen er ons voordeel mee, maar we laten ons tegelijkertijd niet vangen binnen één van die richtingen.
We koken creatief met wat er voor handen is en met wat er langs komt aan inzichten.
Dat betekent dat we veel in de natuur om ons heen kijken wat daar te vinden is; in het voorjaar lekkere verse kruiden met als topper het zevenblad en in het najaar de vele paddestoelen.