Dit is een recept waar de ........ zich erg goed voor leent om een heel mooi te presenteren gerecht mee te maken. De kleintje pompoentjes zijn prachtige éénpersoonsmaaltijden als je ze gevuld hebt. Het mooie is dat je ze in de oven kunt garen en dat de schil stevig blijft, dus je kunt ze uit de schil leeg eten. De smaak van deze pompoenen is 'groener' dan de smaak van de oranje pompoen, maar het is wel echt pompoen. Onrijp lijken ze een beetje op courgettes, maar als ze rijp zijn, dan zijn ze echt lekker zoet.

 

  

 

Nadat je er een kapje afgesneden hebt zoals dat op de foto te zien is, kun je het binnenste zacht deel waar de zaadjes inzitten er uit scheppen met een dssertlepel. De ruimte die je dan hebt is de ruimte die je gebruikt om te vullen, plus een kop er boven op waar het dekseltje weer op komt te liggen. Wat je er uit geschept heb zou ik altijd even koken in ruim water en dat de pitten er uit zeven. Prima begin voor een tussendoor soepje.

Voor de vulling kies je een graan uit waar je zin in hebt, of je gebruikt gewoon een restje wat je hebt staan. Dat moet je mengen tot een goed smaakvol prutje. Om te beginnen doe je er gebakken uitjes/knofloog naar wens doorheen en een rood pepertje Je kiest een paar kruiden of kruidenmengsel uit waar je zin in hebt; zelf gebruik ik hiervoor heel graag z'atar, een mix die in Turkse winkels te koop is en die uit het Midden Oosten komt. Gesnipperde gedroogde tomaten, wat gedroogde paddestoelen, gerookte tahoe, ansjovisjes, feta, olijven, etc..;  kijk waar je zelf zin in hebt (of wat je in huis hebt) en mix dat. Stel wel iets samen wat goed samen gaat met de pompoen. 
Je vult de pompoenen met een topje er boven op en rast daar nog wat kaas overheen; deksel er op, beetje water op het bakblik en dan een uur à anderhalf in een matig hete oven.