Als klein centrum biedt de Hof het verblijf aan op basis van volledig verzorgd 24-uurs logies.
Goede verzorging staat daarbij hoog in het vaandel en daar hoort vanzelfsprekend het eten bij. De Hoffilosofie is: 'een maatlijd van hoge kwaliteit maakt een mens gezond van binnen uit. Ook voor speciale dieetwensen kun je bij ons goed terecht.

Foto Zalen (in gebruik)

Gasten van de Hof kunnen genieten van de gerechten die in onze keuken worden bereidt door één van de chefs, die allen veel ervaring hebben met 'lekker' koken op een bewuste en 'aardse'manier.
 

Zalen

De Hof van Axen heeft verschillende zalen voor diverse doeleinden:

 

De Grote Zaal.

Dit is een lichte, open ruimte van bijna 100 m2, met veel ramen en openslaande deuren naar een ruim terras met aansluitend de Deva-tuin. De omringende natuur is hier heel dichtbij en aanwezig. Er zijn comfortabele stoelen en voldoende tafels om de ruimte in te richten voor seminars of workshops; geluidsapparatuur en een beamer zijn aanwezig. 
Ook kan er gebruik gemaakt worden van een inrichting met yogamatten en kussens,waarmee de zaal zeer geschikt is voor de meer actieve werkvormen, dansen, yoga, lichaamswerk etc.

 

De kleine zaal.

de voormalige varkensstal :), is vooral geschikt voor meditatie, yoga, transreizen en dergelijke; het is een  ruimte met een zeer 'fijne', maar ook krachtige energie, dank zij de twee Ley-lijnen die er doorheen lopen. Deze zaal heeft een eigen ingang en in het halletje bevindt zich een w.c. Yogamatten en meditatiekussens zijn standaard aanwezig.

 

Eetzaal

In de knusse eetzaal met stoer houten meubilair, gemaakt uit delen die zo uit de boom komen, worden de overheerlijke Hofmaaltjden geserveerd.

 

Huiskamer

De knusse huiskamer met openslaande deuren komt uit op de prachtige tuin. Een fijne ruimte om te vertoeven als het weer het niet toe laat buiten te zitten. Het is de plek waar je kunt vergaderen, of ontspannen, i.e. chillen. Er staan zitbanken, een boekenkast met een leuke selectie boeken en er is een houtkachel die je lekker op kunt stoken na een stevige winterwandeling. 

In de centrale hal staat altijd koffie en thee en wat lekkers klaar. Daar staat ook de grote houtkachel, waarmee bijna de hele accommodatie wordt verwarmd. Bij deze kachel is het aangenaam verpozen in de pauzes met een kop lekkere chai-thee, vergezeld van een huisgemaakte snack.

 

 

Filmpje 'Impressie kamers en zalen Hof van Axen'



 

Overnachten op de Hof

Waar slaap je lekkerder dan bij ons, midden in het bos? De rust is ongekend! Je wordt wakker met de geluiden van het bosleven. Op de bovenverdieping bevinden zich tien sfeervolle, eenvoudige tweepersoonskamers.

 

De bedden zijn comfortabel met kussen en wollen dekbed. Linnengoed is desgewenst te huur. Er zijn voldoende douches en toiletten aanwezig. Beneden wacht een smaakvol en gezond ontbijt op je!


 

Filmpje 'Natural Yoga Connected! @ Hof van Axen'


 

Het Terrein Buiten

Zweethut, Medicijnwiel en Deva-tuin

Op het terrein zijn diverse voorzieningen voor ceremonies, er staan twee zweethutten, die in overleg gebruikt kunnen worden. Een hut aanvragen kan ook en Jan is beschikbaar om deze te begeleiden. Daarnaast is er voor de geïnteresseerden een medicijnwiel om mee te werken en is er de Deva-tuin, waarin de Hof-Deva huist, die altijd beschikbaar is om raad aan te vragen. Zij hoedt samen met ons de energie op de Hof. 

 

Terrassen, Grasveld en Zwemplas

Om de hele Hof heen zijn diverse terrassen; vaak wordt daar gegeten als het weer het toelaat. Achter de Hof ligt een groot grasveld omringd door bos. In de zomer, maar ook vaak in de lente en herfst, is dit een heel fijne plek om te werken met groepen.  Natuurlijk kun je er ook gewoon heerlijk zitten/liggen.  Achter een dunne bomenrij, ligt onze zwemplas, een tien meter diepe zandafgraving met glashelder water. s'Avonds is er gelegenheid om vuur te maken in de tuin.

 

Tipi

Op het terrein van de Hof van Axen staan een tipi die gebruikt kan worden voor bijzondere werkvormen en/of activiteiten. Mocht je geinteresseerd zijn in het gebruik en de mogelijkheden van de Tipi, neem dan contact op met ons voor meer informatie.

 

 

Zweethut en tipi