"In de oude tijd leefden we in een vanzelfsprekende verbinding met Moeder Aarde, de Spirits en met alle levende wezens om ons heen.
'Leven met dit bewustzijn en daarmee je eigen leven vorm geven', is het doel van de jaartraining Sjamanisme op de Hof.
Veel van wat je in de training gaat ervaren, leer je om in een veilige omgeving weer aan anderen door te geven."

 

Er is overduidelijk sprake van een groeiende belangstelling voor Sjamanisme in onze tijd. Zo ook om op de Hof sjamanistische activiteiten te organiseren als allerlei ceremonies, zweethutten, drumcirkels, drumbouwen, trancereizen en het werken met plantenmedicijn. Deze activiteiten worden verzorgd door een diversiteit aan mensen, deels uit Nederland deels uit het buitenland.
De Hof als verblijfsaccommodatie in een bos met twee waterplassen en geen buren, is ideaal voor het werken aan (en met) je verbinding met de Natuur, met Moeder Aarde, met de rijke wereld beneden en boven ons en met het grote geheel.

De wijze waarop we steeds beter weten samen te werken met de natuurwezens op de Hof, maakt de Hof een ideale plek voor ceremonies en voor sjamanistische trainingen.
 

 

De Groene Man, de God van het Woud - ook wel PAN "gids en helper op de Hof" 

Met ingang van oktober 2013 zijn we op de Hof met een jaartraining begonnen, waarin je kennis maakt met een aantal basisprincipes en -methodes van het Sjamanisme, en die je ook tegelijk leert toe te passen. In september 2018 beginnen we weer met een nieuwe cyclus van vijf weekenden,.......... je bent welkom!!

 

De training gaat over de basisprincipes en -vaardigheden die het Sjamanisme kenmerken. We putten uit verschillende oude, maar nog levende, tradities en culturen, waar deze kennis met zorg levend is gehouden. Het is een typisch kenmerk van onze tijd dat deze kennis naar buiten komt en (met ons!) gedeeld wordt. We maken in de training daarbij ook steeds contact met onze eigen roots en (onder)zoeken een vorm die hier in het Westen en bij onze tijd past.

 

In verbinding met Moeder Aarde en alle leven om je heen ontdek je jouw eigen kwaliteiten en leer je je bijdrage aan het grote geheel te geven. De training wordt gegeven door een gerenommeerd team docenten/sjamanen met veel kennis en ervaring, die zij graag met jou willen delen.

Aan het eind van de training heb je je een aantal sjamanistische vaardigheden eigen gemaakt, die je in kunt zetten voor je eigen leven en dat van je omgeving. 

Meer info,..

 

"Mitakuye Oyasin!- Voor al mijn verwanten!

 

Fotogalerij Sjamanisme

IMG20180701162351
IMG20180701162346
IMG20180701162336
IMG20180701162306
IMG20180701162311