een 'hollow bone' te zijn,

als intermediair tussen hulpvraag en 'spirit'-wereld,

is de essentie van de training in Sjamanisme op Hof van Axen
 

Slide2

Doel van de cursus is dat je je een aantal basisvaardigheden van het Sjamanisme eigen maakt en integreert in wie je bent, waarmee je jouw bijdrage aan het grote geheel in de wereld kunt zetten.

 

We beginnen met een aantal sjamanistische basisvaardigheden te beoefenen, waarvan de eerste 'het gronden' is; we gaan in op de rol en betekenis van een 'eigen plek' en de inrichting van een 'eigen Altaar'. 'Smudgen' is vanaf het eerste begin een steeds terugkerende techniek om te reinigen en te gronden, te beginnen met jezelf, elkaar, je werkruimtes en vervolgens andere mensen en andere plekken. 'Trancereizen' worden tijdens de training steeds weer ingezet om op zoek te gaan naar antwoorden, te beginnen met de kennismaking met je 'Krachtdier'. In het begin ga je op reis onder leiding van één van de docenten; op verkenning in de boven- en onderwereld. Later in de cursus leer je zelf een trancereis te begeleiden voor de groep. We gaan 'Krachtvoorwerpen' zoals 'Ratels en Talkingsticks' (leren) maken en gebruiken. Je leert werken met het Medicijnwiel en met andere reading tools.

Verder gaan we ons verdiepen in het fenomeen van onze dromen en hoe we die kunnen gebruiken voor transformatie, voor onszelf en voor mensen die bij ons komen met een hulpvraag. We gaan veel naar buiten, de natuur in om kennis te maken met de Natuurwezens die op en om de Hof wonen en die altijd klaar staan om hun hulp aan te bieden voor de vragen die je hun voorlegt. Je gaat het Medicijnwiel leren leggen en gebruiken door er tijdens de training steeds weer naar terug te gaan om stenen te leggen met je specifieke vragen van dat moment. Aan het eind van het jaar kun je zelf overal waar je maar wilt werken met het medicijnwiel.
 

De jaartraining wordt georganiseerd op en door de Hof van Axen, een spiritueel centrum midden in de natuur van de Drenthse hoogvlakte. Het ligt in de bossen tussen twee meertjes in: een oude veenplas en een glashelder zandmeer. De begeleiding van de training door het jaar heen en de coaching van zowel de groep als individueel is in handen van Jan van Dijk en Sonja Groenewege, eigenaren en beheerders van de Hof van Axen. We doen de training in vijf weekenden, van vrijdagavond tot en met zondagmiddag.
 

Elk weekend wordt ingevuld samen met een gastdocent. Het docententeam bestaat uit mensen die een gerenommeerde staat van dienst hebben in Sjamanistisch werk, mensen met veel ervaring, zowel in de breedte van het Sjamanisme als specifiek op hun eigen terrein. Zowel Jan en Sonja als de docenten zijn tevens beschikbaar voor persoonlijke begeleiding/coaching.  Zij hebben allen een eigen praktijk waarin zij individuele coaching en/of healing aanbieden.
 

In de eerste weekenden wordt gewerkt aan de basis. Je maakt kennis met een aantal technieken en we werken aan het opschonen van dingen die in de weg zouden kunnen zitten. Vervolgens gaan we ons verdiepen in en tegelijkertijd werken aan de transformaties, die nodig zijn om Sjamanistisch werk te kunnen doen. Tegen het eind van de training werken we toe naar de vraag: "hoe wil je zelf, met jou kwaliteiten verder op de weg van het sjamanisme".

 

Docenten

 Vijf WeekendenAchtergrond

 Prijzen

 

 

Fotogalerij Sjamanisme

IMG20180701162351
IMG20180701162346
IMG20180701162336
IMG20180701162306
IMG20180701162311