De Kracht plek
De jaartraining wordt georganiseerd op en door de Hof van Axen, een spiritueel centrum midden in de natuur van de Drentse hoogvlakte. Het ligt in de bossen tussen twee meertjes, de Stobbeplas, een oude veenplas en een glashelder zandmeer.

 

 

De begeleiding van de training door het jaar heen en de coaching van zowel de groep als individueel is in handen van Jan van Dijk en Sonja Groenewege. Zij zijn samen eigenaar en beheerder van de Hof.

We doen de training in vijf weekenden, van vrijdag vijf uur tot en met zondagmiddag vijf uur. Elk weekend wordt ingevuld door een of meerdere gastdocenten, behalve het laatste weekend, dat verzorgen Sonja en Jan.  Mark Henseler, Marycke de Groot en Sven Goedbloed staan gepland voor de komende cyclus, mensen van verschillende afkomst als het om sjamanisme gaat en allemaal met veel ervaring, zowel in de breedte van het sjamanisme als specifiek op hun eigen terrein, aangevuld met een rijke levenservaring.

De docenten - Sjamanen

Mark Henseler

 

Ik heb mij altijd verbonden gevoeld met de natuur en alles wat leeft. Als kind al, voelde en zag ik dingen die andere mensen schijnbaar niet voelden of zagen. Zelf gaf ik daar geen directe betekenis of uitleg aan. Ervoer  het als heel normaal. Na mijn middelbare schooltijd ben ik inrichtingswerk gaan studeren, omdat ik met mensen wilde werken. In die tijd ontdekte ik dat ik mensen van hun hoofdpijn af kon helpen door een massage of door mijn handen op de pijnlijke plek te leggen. De drang om mensen te helpen, naar ze te luisteren, bracht mij ertoe, om naar een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de verstandelijk gehandicaptenzorg, psychologie te gaan studeren. Ik was al vijf jaar bezig met deze studie toen ik in contact kwam met het  Sjamanisme. De eerste reading was door iemand die mij absoluut niet kende, zijn ogen sloot en mij mijn levensverhaal vertelde. Er was geen speld tussen te krijgen. Jaren was ik al aan het studeren om via vragen en observaties de gemoedstoestand van iemand te kunnen vaststellen. Deze man sloot zijn ogen en zag alles. Ik was in shock en er ging een wereld voor me open. Mijn studie heb ik opgegeven en de rest was thuiskomen! Sinds 1994 hou ik mij bezig met het Sjamanisme vanuit de "Native American Traditie" of "Indianen Traditie", met o.a. The Black Bear Lineage en de Lakota traditie. Daarbij diverse workshops gevolgd in binnen- en buitenland. Dit resulteerde in het geven van sessies en workshops, vanaf 2003, over Sjamanisme, healingtechnieken en het bouwen van drums. Daarbij volg ik ook nog steeds workshops, want het pad van het Sjamanisme is eindeloos... In 2009 ben ik samen met mijn vriendin en dochters teruggekeerd naar Enschede ( Twente ), waar ik opgegroeid ben.

Mijn intentie voor de jaartraining is:

  • Mensen een gedegen basis sjamanisme aanleren waar ze ten aller tijde op terug kunnen vallen om weer bij zichzelf en in hun kracht kunnen komen.
  • Het meegeven van een aantal basis reading en healing technieken waarmee ze aan de slag kunnen als beginnend healer. (Iets moet werken anders is het “A waste of time and energy”.) 

 

 

Marycke de Groot

 

Marycke is in 1975 geboren in een bos en is altijd een 'wezen van het woud' gebleven.
Haar sjamanistische vaardigheden werden uitgedaagd en verruimd door de lessen van sjamanen in Noord-Mongolië, door Daan van Kampenhout en Sandra Ingerman maar bovenal door de lessen van 'de spirits', en het leven zelf.
Ze is een ervaren trainer in sjamanisme, stervensbegeleiding en systemische rituelen. Daarnaast werkt zij in haar praktijk in Utrecht en Berlijn.
Met haar liefdevolle, humorvolle en geaarde manier van werken, weet zij mensen en werelden te verbinden. Hiermee wordt een 'groter weten' ontsloten en toegankelijk gemaakt voor velen.
Altijd weer wordt de vertaalslag gemaakt naar praktische toepassingen van inzichten en technieken.
Tijdens de jaartraining gaat zij de cursisten kennis laten maken met het werken in en met 'het voorouderveld'. 

 

 

 

Fotogalerij Sjamanisme

IMG20180701162351
IMG20180701162346
IMG20180701162336
IMG20180701162306
IMG20180701162311