Agenda

Ode aan de Vrouw, Helma van Sandick & Ronny van der Kam

Ode aan de Vrouw, Helma van Sandick & Ronny van der Kam

Informatie

Start 11 aug 2018 16:00
Eind 16 aug 2018 14:00
Registratie Startdatum 21 juni 2018 9:00
Sluitingsdatum 17 aug 2018 9:00
Prijs p.p. € 765,00

Deze zomerretraite is speciaal bedoeld voor jou als Vrouw. We bieden een meerdaags programma dat je organisch langs allerlei voor vrouwen herkenbare thema’s leidt. Het doel is steeds dieper in contact te komen met je authentieke en sacrale bron van weten, van kunnen en van zijn. Deze retraite is een Ode aan alle facetten van jou als Vrouw. Via prachtige en krachtige oefeningen leer je wezenlijke aspecten van jezelf kennen en zijn. Ode aan de Vrouw is een reis waarin je je opnieuw verbindt met je innerlijke rijkdom.

Doel

Ons uitgangspunt is dat in iedere vrouw een diep Weten ligt opgeslagen. Er is een bron van wijsheid en inspiratie voor ons beschikbaar, waar je misschien de verbinding mee bent verloren of waar je niet echt op durft te vertrouwen. Onze wens is dat je aan het eind van de week weer meer samenvalt met je eigen wijsheidsbron, en dat je ook meer verbonden zult zijn met je plezier en levenslust. We wensen dat je jouw vrouwelijke kracht toe-eigent. En dat je – vanuit deze natuurlijke kracht – jezelf meer vanzelfsprekend en moeiteloos in je eigen omgeving neer kunt zetten. We gunnen je dat je vol vertrouwen in jezelf als sensueel en seksueel wezen, vrij en vervuld naar huis afreist.

Hoe?

In Ode aan de Vrouw werken we veel met het lichaam, met muziek en met beweging. Naar binnen: gericht op het brengen van de aandacht naar het leven binnenin je, onder andere door stilte, meditatie, ademoefeningen, visualisaties, systemisch werk. En naar buiten: we werken met het tot expressie brengen van je vrouwelijke levensessentie met energetisch lichaamswerk, dans, zang, stem, creativiteit en oefeningen samen. Het uitgebalanceerde programma van deze retraite, onder leiding van Helma en Ronny, biedt je zowel uitdaging als bedding en daardoor de mogelijkheid om je diep te kunnen openen.

Waar?

De Hof van Axen is een liefdevolle plek met veel ruimte om jezelf op te laden en te voeden met heerlijke vegetarische, biologische maaltijden grotendeels afkomstig uit de eigen moestuin. De
Hof ligt midden in de bossen van Drenthe. Er vlak naast is een kraakhelder bosmeer waarin je heerlijk kunt zwemmen.

Kortom

Een bijzondere en vervullende retraite om te relaxen en energie op te doen in verbondenheid met andere vrouwen.

Programma en ritme van de dag

Naast stilte en meditatie en allerlei zijnsgeoriënteerde oefeningen doen we oefeningen uit de tantra traditie. In de ochtend beginnen we buiten in de openheid van de natuur met een zachte tantrische bewegingsmeditatie waarin je thuiskomt en je zintuigen zich openen in al hun sensualiteit. Het ontbijt zullen we steeds in stilte genieten. Vanaf 10 uur is er een programma tot de lunch. Elke dag dalen we verder af in onze vrouwelijke energie en leren we die steeds verfijnder kennen en inzetten. In de middag is er voldoende tijd om een wandeling te maken of om stil te genieten in de omgeving. We nemen materialen mee om op een creatieve manier te kunnen laten bezinken wat er is aangeraakt in het ochtendprogramma. Ook kun je je inschrijven voor een korte persoonlijke sessie, zodat je optimaal support krijgt bij wat er in je persoonlijk proces geboren of juist losgelaten mag worden. In de namiddag is er een Vrouwencirkel om te delen waar je bent en waar we elkaar inspireren. Je krijgt een verdiepende levensles in de vorm van een verhaal of oefening afgerond met een meditatie. In de avond is er een ritueel: een keer buiten bij het vuur, een keer binnen dansend of zingend en stampend op muziek. We ervaren ook het plezier van volle energie waardoor ruimte ontstaat voor de gepassioneerde en wildere kanten van onszelf. De ervaring leert dat het gedurende de week ook fijn is om af een toe een middag of avonddeel in stilte, al dan niet alleen met jezelf door te brengen.

info/opgave