Agenda

Leer mediteren met Barbara Tromp

Leer mediteren met Barbara Tromp

Informatie

Start 19 okt 2018 17:00
Eind 21 okt 2018 16:30
Prijs p.p. zie info

Leer mediteren in een weekend.

 

19-21 oktober

Beleef de rust en de ruimte op de prachtige lokatie: Hof van Axen

 

Rust en ontspanning, hoe vind je dat?

Werk je veel en zoek je een structuur om bij je zelf te blijven? Misschien heb je ooit geprobeerd te mediteren, maar lukte het niet om de gedachtestroom stil te krijgen of merk je, als je aan het mediteren bent, dat er steeds  de vraag komt of je het wel goed doet?

 

Meditatie is goed voor je. Sterker nog, het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie zorgt voor betere concentratie, betere nachtrust, meer energie, meer geluksgevoelens, innerlijke kalmte en nog veel meer voordelen.

 

De Basiscursus Diepte Meditatie geeft duidelijke heldere richtlijnen om op een gemakkelijke manier in een diepe meditatie te komen. Puur technische kennis die wordt overgedragen, zonder zweverig gedoe. Hierin wordt een structuur aangeboden die goed in te passen is in het dagelijkse leven.

De eeuwenoude kennis en techniek van de Vedas zijn aangepast aan de inzichten van deze tijd, waaronder ook  mindfulness oefeningen. We maken gebruik van een Mantra, dat is een woord in het Sanskriet, die je meeneemt naar de stillere lagen van de geest.

 

Iedereen kan het leren ongeacht leeftijd of levensopvatting. Het leuke van deze techniek is dat je er geen moeite voor hoeft te doen, je hoeft je er niet op te concentreren en je hoeft niet uren lang in een moeilijke houding te zitten.

 

Moeilijk? We zijn gewend ons best te doen, om ergens hard voor te werken en dat moeten we tijdens de meditatie nu juist niet doen. Daarom is de juiste begeleiding nodig je hier op te wijzen. Stap voor stap wordt je meegenomen, in de  ontspanning en vervolgens in de meditatie. Dit wordt verzorgd door Barbera Tromp, erkend leraar Diepte Meditatie, aangesloten bij de beroepsvereniging DiepteMeditatieNederland.

 

Op de Hof van Axen is alles ingericht om je even helemaal op je zelf te richten en de natuur om je heen ten volle te beleven. De boerderij is omgeven met bos en ligt aan een prachtig meer. Het hele weekend wordt verzorgd met overnachting en biologische, vegetarische maaltijden.  Er is een afwisselend programma met o.a. meditatie, yoga/ademhalingsoefeningen, kennisoverdracht, stilte wandeling en liggende relaxatie met klankschalen.

 

Praktische info:

Aankomst vrijdagmiddag 17:00 tot zondagmiddag 16:30

Jouw investering voor de cursus incl. verblijf op 2 pers. kamer en alle maaltijden is € 380,-

Excl. Linnengoed, deze is te huur voor € 10,-

Op basis van beschikbaarheid en tegen extra vergoeding kan een 1 pers. kamer geboekt worden.

Inschrijven en informatie www.dieptemeditatienoord.nl