Agenda

Midwinterviering met Zweethut

Midwinterviering met Zweethut

Informatie

Start 22 dec 2019 10:00
Eind 22 dec 2019 20:00
Registratie Startdatum 24 jan 2019 9:00
Sluitingsdatum 23 dec 2019 9:00
Prijs p.p. 35,-
Locatie
Hof van Axen
Bosweg 4, 9439 TL Witteveen, Nederland
Hof van Axen

Zondag 22 december vieren we me elkaar het moment in de jaarcyclus dat alles in ons even stil valt. De zon beschrijft een aantal dagen lang dezelfde boog langs de Zuidelijke hemel voordat hij aan zijn terugtocht naar het Noorden gaat beginnen. Alles staat dan stil. We laten het jaar dat achter ons ligt los, zonder dat we al bezig zijn met het jaar dat gaat komen.
Een prachtig moment om naar binnen te gaan en schoon schip te maken; om te kijken wat er dan nog is, om te onderzoeken wat voor jou de essentie van dit moment is.
We vieren dat de kortste dag daar is in de energie die bij het Noorden hoort in de witheid van het stilstaande leven. En we vieren dat Vadertje Zon weer terug kan gaan komen, onze brenger van licht, van vuur, warmte, energie, van levenskracht en -vreugde.
Met elkaar gaan we op die dag een trancereis en een zweethutceremonie doen. Daarin is alle gelegenheid om de tocht naar binnen te maken.

We beginnen de dag met verzamelen om tien uur. We sluiten af om een uur of acht na een gezamenlijke midwinter-maaltijd, waar iedereen iets lekkers voor heeft meegebracht.

(on)kosten; zondag van 10.00 tot 20.00 uur €35,- (incl. zweethut, thee,koffie,koek, soep) je neemt iets lekkers mee voor de gezamenlijke maaltijd na de hut; Daarnaast staat er een donatiebox voor een vrijwillige bijdrage, waarmee het werk van Steve McCullough, medicijnman, chief en sundanceleader bij de Lakota's, gesteund wordt.
info/ opgave hofvanaxen@gmail.com