Agenda

Open Dag Jaartraining Sjamanisme 2024/2025

Open Dag Jaartraining Sjamanisme 2024/2025

Informatie

Start 08 juni 2024 12:00
Eind 08 juni 2024 17:00
Registratie Startdatum 14 jan 2024 9:00
Sluitingsdatum 08 juni 2024 17:00
Prijs p.p. € 15,00
Jaartraining Sjamanisme 2024 - 2025

We beginnen in het weekend van 4/6 oktober met het eerste van vijf weekenden waarin we een basis voor sjamanistisch werk aanbieden: aards, praktijk en doelgericht
Waarom sjamanisme?
In de tijd waarin wij leven is het bewustzijn groeiende dat we niet helemaal goed omgaan met onze Aarde en met alle leven op de Aarde. Tegelijk met dit bewustzijn groeit ook de wens, het verlangen om het ‘anders’ te gaan doen. In de zoektocht naar dit ‘anders’ komen velen terecht bij oude bronnen van kennis, vaak bewaard door en in oude beschavingen; door culturen, die konden overleven in kleine gemeenschappen, vaak in afzondering, geen of weinig contact met onze Westerse beschaving.
De essentie waar het over gaat in die zoektocht is: “hoe kunnen we weer leven in verbinding met alle leven en daarmee met onze Moeder Aarde”. De kennis die daarin gevonden en gedeeld wordt, is samen te vatten onder de noemer ‘sjamanisme’. En onze jaartraining sjamanisme gaat over methoden om die kennis (weer) eigen te maken en om daarmee te leren leven en werken.
Leven in verbinding gaat over leven in liefde; de liefde voor het leven, gevoed door de eindeloze liefde van Moeder Aarde. Sjamanisme in onze tijd gaat dan opeens ook over hoe we als mensen met elkaar samenleven op onze planeet. En over hoe we, met elkaar, kunnen bijdragen aan de heling, die daarin nodig is. Angaanqaq, een Groenlandse, Inuit-Sjamaan, verwoordt dit met de oproep: “laat het ijs in je hart smelten”.
In de jaartraining Sjamanisme gaan we (her)ontdekken, wat iedereen meegekregen heeft aan (zelf)helende vermogens, hoe we daar contact mee kunnen maken en hoe we dat in kunnen zetten voor onszelf, voor onze omgeving en voor al onze verwanten: "Mitakuye Oyasin!"
Op de open dag ben je welkom om kennis te komen maken met de mensen die de jaartraining geven en met de plek. Je kunt dan komen voelen of de training een 'goede' keus is voor je.
​De open dag start om 12.00 met een (h) eerlijke lunch en eindigt om 17.00 uur.​ De kosten voor deze dag zijn 15,-
extra info?  bel met Jan: 0651341083