Agenda

Drum Bouw Workshop

Drum Bouw Workshop

Informatie

Start 20 apr 2019 17:00
Eind 22 apr 2019 16:00
Registratie Startdatum 20 jan 2019 9:00
Sluitingsdatum 23 apr 2019 9:00
Prijs p.p. 350,-
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Als je een gelegenheid zoekt om een eigen sjamanendrum te maken en je kunt op deze data, dan is hier je kans.
Je maakt een drum met eigen handen, waarbij jou intenties sturend zijn, met materiaal wat je zorgvuldig gekozen hebt; een drum die we aan het eind samen ceremonieel inwijden.

De drum is het basisinstrument bij sjamanistisch werk. Je begeleid er de hartslag van Moeder Aarde mee, je gaat er zelf mee op trancereis of je begeleid anderen op hun reis, je geeft er het ritme mee aan voor de dansers en je roept er helende krachten mee op, die je uitnodigd om hun werk te komen doen.

In de workshop stemmen we eerst af met de plek en met de cirkel die we tijdens het bouwen vormen. We verbinden ons met het materiaal waar we mee werken. In een trancereis maak je contact met het dier waarvan je de huid gekozen hebt en je bezoekt de boom die het hout gegeven heeft voor de rand.
Tijdens de hele workshop blijven we in deze verbinding, bij onze intenties en in gebed.

We werken met een groep van tussen de vier en acht mensen. De tuin, de kapschuur, het meer en de tipi vormt de ruimte waarin we werken. De tipi is bij voorkeur ook de plek waar we slapen bij het vuur.

We beginnen op de eerste dag om vijf uur om te landen op de plek en in de groep. De avond gebruiken we om kennis te maken met elkaar, met het materiaal en we ronden af met een trancereis waarin je je verbind met het dier en het hout en waarin je je intentie kunt aanscherpen. De volgende dag maken we alle materialen klaar. De huid heeft meestal nog wat schoonmaakwerk nodig, de ring wordt afgewerkt en misschien ook versierd en de veter om te spannen kan geknipt worden. Op de tweede dag gaan we de drum monteren en op spanning brengen. De dag wordt afgerond met een ceremonie waarin je jouw drum ontvangt op een manier die je zelf kunt kiezen.
Voor deze workshop vragen we een bedrag van 350 euro voor logies met inbegrip van alle maaltijden en de begeleiding (NB:voor particulieren is dit incl. btw, voor mensen met een eigen bedrijf is dit ex. btw). Ook de materialen zijn inbegrepen in deze prijs. Je kunt kiezen uit geit, rund, damhert, edelhert, paard en zwijn. NB:speciale wensen zouden tot een extra bijdrage kunnen leiden.
info hofvanaxen@gmail.com / 0651341083