Agenda

van Oud naar Nieuw retraite

van Oud naar Nieuw retraite

Informatie

Start 28 dec 2018 11:00
Eind 01 jan 2019 11:00
Prijs p.p. € 395,00
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

De winter is de tijd om te kijken wat deze vragen met ons doen, te kijken welke antwoorden er willen komen en welke inzichten over 'het zaadje' . In de Hof-retraite 'Van Oud naar Nieuw' is er alle ruimte en gelegenheid om met deze vragen aan het werk te gaan in de meest aangename setting die je je er maar bij kunt bedenken. Vanaf het besluit om deze retraite te gaan doen begint het proces, gaan de vragen zich al vormen, waar je in de retraite mee aan het werk kunt.

Alles wat de Hof te bieden heeft is in deze week beschikbaar om alleen of samen mee aan het werk te gaan. Je verblijft midden in de verstilde natuur, in het winter-bos met twee prachtige meertjes om te raadplegen. We beginnen Bijna elke dag met yoga en meditatie. We gaan met elkaar de zweethut in, om afscheid te nemen van al het oude wat je maar kunt missen, om ruimte te maken voor het nieuwe. De verschillende soorten inspiratie- en orakelkaarten kunnen helpen om antwoorden te vinden. Er is allerlei materiaal om met je verbeelding aan het werk te gaan, klei, verf, wol, aangevuld met alles wat je aanspreekt in het bos,…...En wat dacht je ervan om mee op reis te gaan, een trance reis, begeleidt door de drum van Jan en Sonja's stem..

De tijd rond oud en nieuw is ook een tijd om jezelf lekker te verwennen en dat geldt zeker voor de inwendige mens. We eten zoals gebruikelijk op de Hof gezond en verrukkelijk. Daar gaan we elke dag weer opnieuw een feestje van maken.

Tussendoor is er veel gelegenheid om te gaan wandelen, samen of ieder voor zich. Twee of drie keer gaan we dat heel bewust doen als medicijn- of questwandeling. Je gaat dan voor jezelf alleen (samen met de spirits) op pad; al dan niet met een eigen vraag, om te kijken welke antwoorden de natuur je te geven heeft.

Het moment van oud en nieuw zelf vieren met een Feestelijke maaltijd na de zweethut en daarna een vuur ceremonie. We verbranden het oude en verwelkomen het nieuwe jaar met alles wat dat ons gaat brengen. In het moment van oud en nieuw vieren we met elkaar de terugkomst van het licht, een viering waarin we aansluiten bij oude tradities, die overal op het Westelijk halfrond weer tot leven gebracht worden.

info; www.hofvanaxen.com / 0622648916
aanvang 28 dec. 11.00 uur / 1 jan. 11.00 uur
kosten ; 395,-, all in! voor vier dagen volledig verzorgd logies en inclusief de deelname aan alle activiteiten.
aanmelden hofvanaxen@gmail.com