De Hof

De Hof van Axen is een klein cursuscentrum met groepsaccommodatie midden in het bos. De trainingen en cursussen gaan allemaal over werken aan jezelf, met als doel om goed in je 'lijf' te komen en om daarmee beter ten opzichte van je omgeving te komen staan. 
De Hof is midden in Drenthe gelegen, op de zogeheten Drenthse hoogvlakte tussen Hoogeveen, Beilen en Emmen. Het is midden in een bos, gelegen tussen een kristalhelder zandmeer en een eeuwenoude veenplas: de Stobbenplas. De omgeving biedt veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of andere manieren om van het rijke Drenthse landschap te genieten. 

Op de Hof van Axen eten we hoofdzakelijk biologische, pure en seizoen- en streekgebonden producten met een culinaire insteek van hoog niveau. Aan het eten wordt veel tijd, liefde en aandacht geschonken. 

Het overnachten op de Hof is een plezier op zich, je ligt onder een deken gemaakt van Texelse schapenwol; door de muren van je slaapkamer, die gemaakt zijn van leem, lopen verwarmingsbuizen: 'knuffelmuren'; er is een digitale thermostaat in je kamer waarmee je zelf de temperatuur kan regelen; de verwarmingsbuizen zijn aangesloten op een grote houtkachel in de centrale hal, die op koude winterdagen tot diep in de nacht doorgloeit.

Vier het leven!

De Hof van Axen is een plek om het leven te vieren en om de liefde voor het leven te voelen en te voeden. Een plek waar je liefdevol verzorgd wordt door Jan en Sonja, samen met de man/vrouw, die op dat moment in de keuken staat. Je komt aan en voelt de rust van de plek omhullend over je heen zakken. De zo sterk aanwezige mooie energie dankt de Hof aan twee Ley-lijnen en een sterk betrokken Deva, naast de vele andere 'natuurwezens' van deze plek.
Deze energie wordt verder gevoed door alle 'mooie' dingen die er gebeuren en door de 'mooie' mensen die er komen.

De Hof is voor alles een plek om te aarden. Je maakt hier op een vanzelfsprekende manier contact met de grond onder je voeten en met de natuur om je heen. Het zorgt er bijna als vanzelf voor dat je in balans komt met jezelf én met elkaar. Het is ook een plek om makkelijk contact te maken met nieuwe bewustzijnsvormen (die soms oeroud zijn!). De Hof helpt hierbij, met haar energie, de omgeving, de mensen en haar heerlijke gezond eten en niet te vergeten de vele natuurwezens die de plek gekozen hebben om hun hulp aan te bieden.